Behandelingen

Knippen

Hierbij knip ik de vacht netjes in model. Het lig niet alleen aan het ras, maar ook wat de baas het fijnste vind. Kniphondjes zijn onder andere: Pomeriaans, Maltezers, Shi-tzu’s, Doodles, Yorkshire terriërs, Poedels, etc. Ik kan ook de hond voor u effileren. Hiermee geef je een natuurlijk effect aan de geknipte vacht in de vorm van lagen. Je kunt hiermee ook de vacht uitdunnen. Dit word onder andere gedaan bij honden die gedeeltelijk geknipt word, zoals Golden retrievers, langharige jachthonden, Spaniëls etc.

Wassen

Bij een volledige behandeling krijgt u hond voor de knipbeurt, eerst een heerlijk bad met bijpassende haarproducten. Ik maak gebruik van verschillende shampoos & conditioners. Wat het beste bij u hond past op dat moment. U kunt er ook voor kiezen om alleen een kleine basis behandeling te doen. Die bestaat uit wassen, oren plukken & schoon maken, nagels knippen & voetjes uitknippen.

Plukken

Deze behandeling wordt toegepast op ruwharige rassen, zoals ruwharige Teckels, Schnauzers en de meeste Terriërs. Hierbij word de bovenste dode laag haar verwijderd. Hierbij komt de ondervacht weer mooi tot zijn recht. Het plukken doet de hond geen pijn, omdat de dode haren al los in de haarzakjes liggen en hierdoor de nieuwe laag haar, die daar al onder ligt, de kans krijgt om te groeien.
De hond wordt geplukt als de vacht plukrijp is. Als de hond dan niet geplukt wordt, dan komt er een doorgegroeide, slecht ontwikkelde vacht door, die voor jeuk en open plekken kan zorgen.

Ontklitten/Borstelen

Het is natuurlijk het fijnste als de hond zo veel mogelijk klitvrij gehouden word. Ik kan u hierin adviseren hoe u dit het beste kan doen en welke materialen hiervoor geschikt zijn. Natuurlijk kan het voorkomen dat de hond toch in de klit raakt. Een paar kleine klitten kan ik er voor uw uithalen. Daar heb ik speciale borstels voor. Echter als de hond te erg is vervilt/knopen/klitten heeft zal ik de hond met uiteraard akkoord van de baas scheren. Ontklitten is zeer pijnlijk voor een hond en wil niet een dier onnodig laten lijden. Borstelen/kammen word bij elke behandeling gedaan.

Scheren

Als de baas graag een lekker kort model wilt hebben. Dan kan de hond ook in model geschoren worden, als de vacht hier uiteraard geschikt voor is. Ook hierin zijn verschillende lengtes en modellen mogelijk. Dit word dan gecombineerd met effileren, om zo alles netjes in elkaar over te laten lopen.

Ontwollen

De volgende honden die ontwold kunnen worden zijn onder anderen: Welsh Corgi, Sint Bernhards, New Foundlanders, Herders, Labradors. Ook heb je de kort harige rassen zoals: Jack-Russels, Bulldogs, Mopshonden, Franse Bulldogs, Staffords die kunnen worden ontdaan van hun losse ruiharen. Bij de meeste honden vindt 2 keer per jaar een rui periode plaats. In deze periode verliezen ze een deel van de vacht en komt er een nieuwe vacht door. Met speciale borstels en de vacht met een waterblazer uit te blazen, kunnen we helpen om deze oude vacht te verwijderen. De honden vinden dit heerlijk, want de loszittende vacht zorgt vaak voor veel jeuk en kan vervelende klitten veroorzaken.

Puppy Wen Moment

U kunt bij mij met u puppy een puppy wen moment doen. Dit is voor puppy’s t/m 5 maanden. Hierbij laten we de puppy kennis maken met de trimsalon. Het opdoen van deze ervaring is voor de puppy van essentieel belang voor zijn goede opvoeding. Een leuk bezoek bij de trimsalon zal bij latere bezoeken een positieve uitwerking hebben. Hierdoor word de puppy gesocialiseerd en vind het niet erg om door “vreemde handen” te worden aangeraakt met de verschillende behandelingen die hij/zij ondergaat. Dit bezoekje durt ongeveer 30 minuten en is gratis. Hierbij zullen we onder anderen de puppy op de trimtafel zetten en laten staan. Nagels knippen, Oortjes nakijken (eventueel plukken), tandjes nakijken, föhn & tondeuse laten horen en krijgt hij/zij een kleine kambeurt met advies. Het is natuurlijk van groot belang de u hier zelf bij blijft. Er is de mogelijkheid om de puppy ook gelijk te laten wassen & föhnen. Dit zal €15 kosten.

Huisregels

Voor een bezoek aan de salon denkt u aan het volgende :

  1. Laat uw hond voor de tijd even zijn behoefte doen en een grote wandeling maken, hij staat langere tijd op tafel en dat kan lastig zijn voor uw viervoeter.
  2. Breng uw hond altijd aangelijnd binnen.
  3. Heeft uw hond medische problemen en/of een besmettelijke aandoening (vlooien, kennelhoest, ringworm etc.), meld dit dan van te voren zodat daar rekening mee kan worden gehouden.
  4. Mocht u niet tevreden zijn vertel het me, bent u wel tevreden vertel het anderen.
  5. U wordt vriendelijk verzocht om op tijd op uw afspraak te komen. Niet te vroeg en niet te laat.
%d bloggers liken dit: